Ordulu Arıcılar Ağrı'ya gelmek için hazırlandılar

Ordulu Arıcılar Ağrı’nın yaylaları için yolculuğa başladılar

Gündem Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 13:21:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Akın Çiftçi: - "Arıcılarımızın gittiği illerin başında, Ağrı, Hakkari, Van, Erzurum, Şırnak, Siirt, Muş, Erzincan, Kars, Sivas ve Yozgat geliyor. Türkiye'nin hemen hemen 50 ilinde Ordulu arıcılarımızı görmek mümkün" - Kovanlarını Ağrı’ya getirmeye hazırlanan arıcı Ercan Yıldız: - "3,5 ay yaylalarda kalacağız. Sezondan umutluyuz, güzel bir sezon geçirmeyi diliyoruz"

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Akın Çiftçi, , kentte arıcılığın yaygın olduğunu, her yıl ortalama 20 bin ton bal üretildiğini söyledi.

Ülkenin en çok bal üreten illerinin başında Ordu'nun geldiğini belirten Çiftçi, 3 bin 500 arıcının yaklaşık 600 bin kovanda üretim yaptığını ifade etti. Çiftçi, kovan varlığı bakımından Ordu'nun ikinci sırada olduğunu anlatarak, "Türkiye'de en çok bal üretilen illerden birinin Ordu olmasının başlıca sebebi çok fazla gezginci arıcımızın olması. Ege, Akdeniz, Doğu, Güneydoğu ile İç Anadolu Bölgesi'nde üretim yapan arıcılarımız var." dedi.

Ordulu arıcıların genelde çiçek balı ürettiğini dile getiren Çiftçi, ayrıca çam, kestane, ayçiçeği ve üçgül balı üretildiğini belirtti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.