Ağrı'da öğrenciler şiir temalı videolar çekerek yarışacak

Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde "Şiir Temalı Video Yarışması" düzenliyor.

Eğitim Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 00:19:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News
İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik yarışmanın son başvuru tarihi 3 Mayıs 2024 olarak belirlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada yarışmanın detaylarını paylaştı. Kökrek, "Öğrencilerimizin şiir evrenine adım atmalarını sağlayarak onların beğendiği şiirlerden hareketle kurgulayacakları videolarla yaratıcıklarını konuşturmalarını istiyoruz." dedi.
Kökrek, yarışmanın öğrencilerin hem sanatsal ve edebi yeteneklerini ortaya çıkaracağını hem de onlara dijital dünyanın kapılarını aralayarak yaratıcılıklarını gösterme fırsatı vereceğini söyledi. Geçen ay düzenlenen "Kutadgu Bilig'ten Hareketle Nesne Tasarımı Yarışması"nda ortaya çıkan güzel tasarımları da tebrik eden Kökrek, bu ayki yarışmada da öğrencilerin yaratıcılıklarını videolar ile göstermelerini beklediğini belirtti.
Yarışmanın sonuçları 10 Mayıs 2024 tarihinde kurumun sosyal medya hesaplarından duyurulacak.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.