Zorlu Enerji Ağrı'da Jeotermal sahası aldı

Zorlu Enerji’nin yüzde 100 dolaylı iştiraki Zorlu Jeotermal jeotermal sahanın işletme ruhsatını satın aldı.

Teknoloji Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 11:41:00
Editör - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 45 sn.
Google News

Zorlu Jeotermal Enerji, Zorlu Enerji’nin(#ZOREN) %100 dolaylı iştiraki konumuna bulunuyor. Söz konusu bağlı ortaklık Ağrı Diyadin’de jeotermal sahanın işletme ruhsatını kdv hariç 850 bin dolara satın aldı.

Zorlu Enerji tarafından yapılan açıklamada Zorlu Jeotermal Enerji ile Lydia Yenilenebilir Enerji arasında bir anlaşma imzalandığı ve anlaşma gereğince Lydia Yenilenebilir Enerji'nin Ağrı, Diyadin’deki jeotermal sahasının işletme ruhsatının satın alındığı ifade edildi. Satım bedeli kdv hariç 850 bin dolar olurken tutarın güncel kurdan bedeli yaklaşık 25,5 milyon TL’ye denk geliyor.

Dolaylı iştirakin söz konusu jeotermal sahasını işletmesi aynı zamanda Zorlu Enerji’nin de gelirlerini desteklemesine olanak verecektir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.