Gazeteci Cengiz Akyıldız şehit oldu
İstanbul Esenyurt’ta MHP seçim bürosun yönelik silahlı ve bıçaklı saldırıda Cengiz Akyıldız yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.
MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, hükümetin olayın faillerini bir an önce bulması gerektiğini söyledi. Adan, hastane önünde toplanan partililere sağduyu çağrısında bulundu.
Fatih Mahallesi Pazaryolu Caddesi üzerindeki MHP seçim bürosunun açılışı sırasında bir grup ile MHP’liler arasında kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgada bıçak ve silah da kullanıldı.
MHP'LİLERE ATEŞ AÇILDI
MHP’lilere saldıran gruptan açılan ateş sonucu 2 kişi silahla, 4 kişi de bıçak ve taşla yaralandı. Diğer grup olay yerinden kaçarken yaralılar Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız, silahla yaralandı. Durumu ağır olan Akyıldız, Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk edilmek için sedye ile ambulansa alındı. Yaşanan hareketlilik sırasında Akyıldız’a takılan hava hortumunun çıkması üzerine ambulans hareketlenemedi. Durumu ağırlaşan Akyıldız’a ambulansta kalp masajı yapıldı. Tekrar hastaneye alınan Akyıldız kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
MHP Milletvekili Celal Adan ve İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan hastaneye gelerek bilgi aldı. Adan, MHP’ye, Türk milletine ve Türk demokrasisine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Ağır yaralı olan partililerin bulunduğunu ifade eden Adan, “Bu hadisenin bir an önce çözülmesi, faillerinin yakalanması, bunu organize edenlerin ortaya çıkarılması hükümetin birinci derecede sorumluluğudur.” dedi.
CELAL ADAN: BU SALDIRI TÜRK MİLLETİNE KARŞI BİR SALDIRIDIR
Esenyurt MHP seçim irtibat bürosu önünde gerçekleşen saldırıya ilişkin Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, "Bu saldırı Türk Milletine karşı bir saldırıdır. Bu gün Türk demokrasisine karşı bir operasyon yapılmıştır. Seçim irtibat bürosunun açılışında faaliyetlerini yürüten Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Rasim Acar’ında bulunduğu bir ortamda dışardan gelen bir grup arkadaşlarımıza yönelik silahlı bir tavır koymuşlardır ve bir arkadaşımız rahmete kavuşmuştur. Milletimizin başı sağ olsun. İtidalli bir şekilde arkadaşlarımız olayları takip etmektedir. Hükümetin bu saldırıyı erken bir süreç içerisinde çok erken süreç içerisinde bu operasyonu Türk milletinin birliğine beraberliğine büyük önem veren inan MHP’ye yönelik bu saldırıyı bir an evvel açıklamak mecburiyetindedir. Milletimizin başı sağolsun" dedi.
"BÖLÜCÜ UNSURLARIN OLDUĞU BELLİ"
Bir gazetecinin "BDP’li oldukları söyleniyor. Bir bilginiz var mı?" sözleri üzerine Adan, "Yarın Genel Başkanımızda geleceklerdir, önemli açıklamalar yapacaklardır. Bölücü unsurların olduğu belli" diye konuştu. "Emniyet kaynaklarından herhangi bir açıklama, gözaltına alınan birisi var mı? Bilgi ulaştı mı size?" sorusu üzerine Adan, "Sayın emniyet müdürü ve valiyle görüştük. Bu konudaki duyarlılıklarının devam ettiğini biliyoruz" dedi.
AKŞENER DE HASTANEYE GELDİ
Öte yandan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener de Esenyurt Devlet Hastanesi’ne geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Akşener hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ KONUŞURKEN
Adan, “Büyükşehir Belediye başkan adayımız konuşurken bu organizasyonu MHP camiasına, Türk milletine karşı bir organizasyon içerisinde olan silahlı eylem grupları silahla müdahale etmişlerdir. Çok ağır yaralımız var.” diye belirtti.
VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenyurt MHP Seçim İrtibat Bürosu önünde silahında kullanıldığı saldırıya ilişkin twitter adresinden açıklama yaptı. Vali Mutlu şunları söyledi: Esenyurt ilçemizde MHP nin seçim bürosuna yapılan saldırı seçim güvenliğimize yapılan önemli bir provakasyondur. MHP’ne geçmiş olsun .Bu menfur provakasyonda hayatını kaybeden yurttaşımız Cengiz Akyıldız’a Allah’tan rahmet,yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Bu saldırıyı gerçekleştiren ölüm, yaralanmalara sebebiyet verenlerin kısa zamanda bulunup adaletin eline teslim edileceğinden emin olunulsun."
İL BAŞKANINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Sağduyu çağrısında bulunan MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da şunları söyledi: “İnşallah bu saldırının devamı ya da bu saldırılarla ilgili sağduyudan yoksun bir yapı yoktur. Biz MHP olarak itidalli davranmaya çalışıyoruz. Ama emniyetin bu kadar kalabalık bir grupla MHP’ye yapılan bir saldırıyı bir gün içerisinde çözmesi gerekir. Acil olarak emniyetin bu konuya hassasiyet göstermesi, çünkü 2 yaralımız silahla, 4 tanesi bıçak ve taşla yaralanmıştır. Türkiye maalesef zor şartlardan geçmektedir. Sorumluluğumuz gereği biz bütün arkadaşlarımıza itidal tavsiye ediyoruz. Bunun kardeş kavgasına dönüşmemesi adına hükümetin 10 katı ehemmiyet göstermesi, bu olayın acilen faillerinin tespit edilerek kardeş kanının akıtılmaması adına bir provokasyonun çok hızlı önlenmesi gerekir.”
Hastane önünde bekleyen partililere seslenen MHP Milletvekili Adan, “Genel başkanımız, merkezimiz olayı takip ediyor. Milletimize yakışır bir şekilde süreci takip etmenizi istirham ediyorum. Allah birliğimizi bozmasın.” uyarısında bulundu.
MHP Milletvekili Meral Akşener de hastaneye geldi.
Kronoloji / kayıt
Kayıt
2025-08-15 06:28:46