27 Aralık 2025, Cumartesi
Karşılama Mesajı

📷 Görsel yüklenemedi

https://ajans04.net/panel/uploads/acilis_web_1765540190_693c015e0535d.jpg
🔗 Devam Et

Nihat Aydın Yazdı: Ağrı’da 2026: Sandık Sandık Gelen Sivil İrade

Ağrı, 2026 yılına yalnızca takvim değiştirerek değil, sandıklarla, tercihlerle ve sivil iradeyle giriyor.

Nihat Aydın Yazdı: Ağrı’da 2026: Sandık Sandık Gelen Sivil İrade
Editör Görseli
Editör: Samet Kösedağ
Kategori: kose_6
Okunma Sayısı: 904
Yorum Sayısı: 0
Tarih:
Vmall Haber Altı

Ağrı, 2026 yılına yalnızca takvim değiştirerek değil, sandıklarla, tercihlerle ve sivil iradeyle giriyor. Önümüzdeki yıl, kentin meslek odaları ve sivil yapıları açısından adeta bir seçim maratonu olacak. Ocak ayından yılın son çeyreğine kadar uzanan bu süreç, Ağrı’da yalnızca koltukların değil, anlayışların, vizyonların ve temsil biçimlerinin de yarışacağı bir dönemi işaret ediyor.


İlk sandık, 11 Ocak’ta Esnaf ve Sanatkârlar Odası için kurulacak. Üç güçlü isim; Arif Yıldıray Hatunoğlu, Mahmut Yıldırım ve Faruk Tayhan yarışacak. Geçen yıl da bu yarışta yer alan Mahmut Yıldırım ile Faruk Tayhan’ın tecrübesi, Hatunoğlu’nun sahadaki dinamizmiyle birleşince ortaya son derece dengeli bir tablo çıkıyor. Sahadan gelen izlenim, bu seçimin büyük farklarla değil, en fazla 15–20 oyla sonuçlanabileceği yönünde. En kıymetli tarafı ise şu: Üç aday da birbirini yıpratmadan, karalamadan; yalnızca kendini anlatarak ve esnafı dinleyerek bir süreç yürütüyor. Bu bile başlı başına alkışı hak ediyor.


Ardından gözler Sanayi ve Tamirci Sanayi Odası seçimlerine çevrilecek. Demirciler ve tamirciler cephesinde Hayati Bekis, daha önce mağlup ettiği Nizamettin Güzel ve Şeref Türkal ile yeniden yarışacak. Kulislere hâkim olan kanaat, Bekis’in bu seçimde daha güçlü olduğu yönünde. Ancak asıl dikkat çeken nokta, Bekis’in yeni döneme ilişkin dillendirilen somut ve iddialı projeleri. Bu seçim, yalnızca bir başkanlık yarışı değil; sanayi esnafının geleceğine dair bir tercih olacak.


Bakkallar Odası ise ayrı bir denge alanı. Mevcut Başkan Mikail Ertosun’un karşısında, eski CHP Merkez İlçe Başkanı Kasım Bekiroğlu var. Burada tablo net değil. Bir tarafta tecrübe ve devamlılık, diğer tarafta değişim ve farklı bir siyasal geçmiş. Sonucu, sahadaki temaslar ve bakkal esnafının beklentileri belirleyecek.


Ocak ayında bir diğer kritik sandık da Şoförler ve Otomobilciler Odası için kurulacak. Mevcut Başkan Cezmi Alparslan’ın yanı sıra Mürsel Öztürk ve genç bir aday olan Özkan Oğur yarışacak. Üç adaylı bu yarışta ciddi bir rekabet bekleniyor. Özellikle genç aday profili, odada yeni bir dil ve yeni bir beklenti alanı oluşturmuş durumda.


Yılın ilerleyen aylarında ise Ağrı Barosu seçimi var. Mevcut Başkan Serdar Günakın’ın yeniden aday olup olmayacağı henüz netleşmiş değil. Şu ana kadar kulislere yansıyan güçlü bir alternatif aday bilgisi de yok. Kasım–Aralık aylarında yapılması beklenen bu seçim, hukukun ve savunma mesleğinin Ağrı’daki yönünü belirleyecek olması açısından yılın en önemli seçimlerinden biri olacak.


Ve belki de ekonomik açıdan en kritik sandık: Ticaret ve Sanayi Odası. Mevcut Başkan Saim Alpaslan ile geçmiş dönemin rakibi Mehmet Erat’ın yeniden karşı karşıya gelmesi bekleniyor. Bu seçim, isimlerden çok vizyonların ve ekonomik yol haritalarının yarışacağı bir seçim olacak.


Bunların yanında Ziraat Odası seçimi de var. İki dönemdir görev yapan Başkan Ömer Yıldız yeniden aday. Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan net bir rakip bulunmuyor. Ancak tarımın Ağrı için taşıdığı stratejik önem düşünüldüğünde, bu seçim de sessiz ama etkili bir şekilde ilerleyecek.


Tüm bu tablo bize şunu söylüyor: 2026 yılı, Ağrı’da sivil inisiyatifin yılıdır. Derneklerden odalara, barodan STK’lara kadar birçok yapıda sandık kurulacak. Bu da demektir ki Ağrı’da insanlar, temsil edilme biçimlerini yeniden tartışacak, yeniden seçecek.


Ağrı’ya hizmet etmek için yola çıkan, bu sorumluluğu omuzlayan tüm adayları şimdiden tebrik etmek gerekir. Kim kazanırsa kazansın, kazananın Ağrı olması dileğiyle…

Bizler de medya olarak bugüne kadar olduğu gibi, Ağrı’nın sesine ses katmaya, sivil iradenin yanında durmaya devam edeceğiz.


Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri

💬 Yorumlar

SİZ DE BU HABERE YORUM YAPMAK İSTER MİSİNİZ?


🗨️ Gönderilen Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

📢 HABERİNİ ÜCRETSİZ YAYINLIYORUZ
Haberin var, ama daha geniş kitlelere ulaşmak mı istiyorsun?
Haberini gönder, düzenleyip, Ağrı Basın Birliği yayın organlarında yayımlayalım!
TIKLA, FORMU DOLDUR, YAYINA GÖNDER ➡️

✍️ Son Köşe Yazısı

Nihat Aydın Yazdı: Cennete Çevirdik Dediler, Meydanda Cinler Top Oynuyor

Nihat Aydın Yazdı: Cennete Çevirdik Dediler, Meydanda Cinler Top Oynuyor

Ağrı’da “kent meydanı” tartışması yeni değil. Bu hikâye 2009 yılına kadar uzanıyor. Dönemin Belediye...

📖 Tüm Köşe Yazıları →

🔥 Son 1 Hafta En Çok Okunanlar

Tavukçu Erhan’da Kahkaha Attıran Ziyaret: Vali Koç’tan Tebessüm Ettiren Sözler

Tavukçu Erhan’da Kahkaha Attıran Ziyaret: Vali Koç’tan Tebessüm Ettiren Sözler

Ağrı’da Vicdanları Yaralayan Görüntü: Çöp Konteynerından Yiyecek Aldı

Ağrı’da Vicdanları Yaralayan Görüntü: Çöp Konteynerından Yiyecek Aldı

Eleşkirt’te Acı Kayıp: Murat Güven Vefat Etti

Eleşkirt’te Acı Kayıp: Murat Güven Vefat Etti

Önder Tunay’dan Sert Tepki: “Bu Şehir Bu İhaneti Unutmaz”

Önder Tunay’dan Sert Tepki: “Bu Şehir Bu İhaneti Unutmaz”

📰 GÜNCEL HABERLER

Nihat Aydın Yazdı: Cennete Çevirdik Dediler, Meydanda Cinler Top Oynuyor
kose_6

Nihat Aydın Yazdı: Cennete Çevirdik Dediler, Meydanda Cinler Top Oynuyor

Ağrı’da “kent meydanı” tartışması yeni değil. Bu hikâye 2009 yılına kadar uzanıy...

👁️ 860
Ağrı Cezaevinde Şoke Eden Olay: Mahkumun Midesinden 9 Pil Çıkarıldı
ağrı

Ağrı Cezaevinde Şoke Eden Olay: Mahkumun Midesinden 9 Pil Çıkarıldı

Ağrı’da cezaevinde kalan bir mahkumun intihar girişimi sonrası hastanede yaşanan...

26.12.2025 👁️ 1,091
Ağrı 1970 Spor’da Namık Altunsoy İddiası: Kariyer Tablosu Dikkat Çekiyor
spor

Ağrı 1970 Spor’da Namık Altunsoy İddiası: Kariyer Tablosu Dikkat Çekiyor

Ağrı 1970 Spor’da ilk yarının tamamlanmasının ardından Teknik Direktör Ahmet Öze...

26.12.2025 👁️ 1,412
Taşlıçay TOKİ: Ev Değil, İdari Bir İnat Projesi
ağrı

Taşlıçay TOKİ: Ev Değil, İdari Bir İnat Projesi

Devletin yatırımı halka rağmen yapılırsa, sonuç konut değil enkaz olur. Taşlıçay...

25.12.2025 👁️ 1,904
Ağrı İl Özel İdaresi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi En Üst Limitten İmzalandı
ağrı

Ağrı İl Özel İdaresi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi En Üst Limitten İmzalandı

Ağrı İl Özel İdaresi’nde görev yapan memurları kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi,...

25.12.2025 👁️ 1,244
Aket Kariyer Günleri, Spor Yöneticiliği Semineriyle Start Aldı
spor

Aket Kariyer Günleri, Spor Yöneticiliği Semineriyle Start Aldı

Ağrı Kültür Eğitim ve Turizm Derneği tarafından hayata geçirilen Aket Kariyer Gü...

25.12.2025 👁️ 765