AJANS04 - Ağrı’da öğrenci güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı. Valilik öncülüğünde hayata geçirilen “Okul Servis Sorumlusu” uygulaması ile öğrencilerin servis araçlarına iniş ve biniş süreçleri daha kontrollü hale getiriliyor.
Vali Dr. Önder Bozkurt’un talimatıyla başlatılan uygulama kapsamında, okullarda görevli personeller servis alanlarında aktif rol üstlenecek. Sabah saatlerinde öğrencilerin servis araçlarından güvenli şekilde indirilmeleri sağlanacak, ders bitiminde ise öğrenciler kontrollü biçimde servislerine yönlendirilecek.
Yeni uygulamayla birlikte servis bölgelerinde yaşanabilecek risklerin en aza indirilmesi ve öğrenci güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.
Öte yandan, geçtiğimiz aylarda yaşanan üzücü bir servis kazasının ardından güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde çalışmalar hız kazanmıştı. Bu kapsamda hayata geçirilen “Okul Servis Sorumlusu” uygulaması, benzer olayların önüne geçilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Uygulama ile birlikte öğrencilerin servis alanlarında daha düzenli hareket etmesi sağlanırken, veliler de alınan tedbirlerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yeni sistemin işleyişine dair detayların ise önümüzdeki günlerde daha netleşmesi bekleniyor.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.