Ağrı’da öğrencilerin erken yaşta kodlama, yazılım ve teknoloji alanlarında yetkin hale gelmesi amacıyla başlatılan KodlAğrı Projesi, il genelindeki tüm eğitim kademelerinde uygulanarak Türkiye’de örnek bir model haline geldi. Ağrı Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde 971 okulda toplam 125 bin 136 öğrenci, bilişim, yazılım, tasarım ve donanım eğitimleri alıyor.
KODLAĞRI PROJESİ İLE TEKNOLOJİYE ERKEN ADIM
Okul öncesinden liseye kadar tüm kademeleri kapsayan KodlAğrı Projesi, öğrencilerin temel algoritma mantığını kavramasını, kendi projelerini geliştirmesini ve teknolojiye üretici kimlikle yaklaşmasını hedefliyor. Öğrenciler, okul bünyesindeki atölyelerde robotik kodlama, 3D tasarım, yazılım geliştirme ve yapay zekâ uygulamaları üzerine eğitimler alıyor. Projeyle birlikte oluşturulan bilişim sınıflarında öğrenciler, öğretmen rehberliğinde ve çevrim içi içerikler aracılığıyla teknolojiye erken yaşta adım atıyor.
Proje, öğretmenlere de dijital okuryazarlık becerileri kazandırarak eğitimde teknolojinin etkin kullanılmasını destekliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimlerle yüzlerce öğretmen, kodlama ve yazılım öğretimi konusunda öğrencilerine rehberlik ediyor. Eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla köy okullarına kadar ulaşan KodlAğrı, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini kolaylaştırarak, bilişim temelli bir gelecek inşa ediyor.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada KodlAğrı Projesi’nin kapsamı ve sürdürülebilirliğiyle Türkiye genelinde örnek bir uygulama olduğunu vurguladı. Kökrek, "Ağrı Valiliğimizin himayelerinde yürüttüğümüz KodlAğrı Projesi ile hedefimiz, öğrencilerimize 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak ve onları teknolojiyle üretim sürecine dâhil etmektir. Kodlama, yazılım, tasarım ve donanım alanlarında 971 okulda 125 bin 136 öğrencimiz eğitim görüyor. Proje, köy okullarımız dâhil olmak üzere tüm Ağrı genelinde uygulanıyor. Ana sınıfından liseye kadar her öğrencimizin teknolojiye erişimini sağlamış durumdayız" ifadelerini kullandı.
Projeden faydalanan ortaokul öğrencisi Ahmet Enes Yıldırım, KodlAğrı sayesinde teknolojiye ilgisinin arttığını söyledi. Yıldırım, "Deneyap ve Bilsem’de eğitim görüyorum. Burada öğrendiklerimiz bizi geleceğe daha iyi hazırlıyor. Yaptığımız projeler, insanların hayatını kolaylaştırabilir. En büyük hayalim Teknofest’e katılıp iyi bir derece almak. Ayrıca büyüyünce uçak veya makine mühendisi olmak istiyorum" dedi.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.