AJANS04/AĞRI - Cumhuriyet Halk Partisi Ağrı örgütünde kadınların siyasette daha etkin temsil edilmesine yönelik yeni bir dönem başladı. CHP Ağrı İl Başkanı İbrahim Varol’un önerisiyle Veteriner Hekim Esra Demirkol, CHP Ağrı Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildi. Mesleki yaşamının yanı sıra toplumsal konulara duyarlılığıyla da tanınan Demirkol’un, yeni görevinde kadınların siyasal yaşama katılımını artırmaya, kadın örgütlenmesini güçlendirmeye ve CHP’nin Ağrı’daki saha çalışmalarını genişletmeye yönelik çalışmalar yürütmesi bekleniyor.
Görevlendirmenin ardından Esra Demirkol ile bir araya gelen İl Başkanı İbrahim Varol, yeni Kadın Kolları Başkanı’na başarı dileklerini ileterek, Ağrı’da kadınların siyasetin yalnızca seçmeni değil, doğrudan karar vericisi ve belirleyici aktörü olması gerektiğini vurguladı.
VAROL: “ESRA DEMİRKOL’UN ENERJİSİNE VE BİRİKİMİNE GÜVENİYORUZ”
CHP Ağrı İl Başkanı İbrahim Varol, Esra Demirkol’un görevlendirilmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, kadın örgütlenmesinin parti açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Varol, “Esra Hanım, mesleğinde başarılı, Ağrı’yı ve bu şehrin insanını yakından tanıyan, toplumsal meselelere karşı duyarlı genç bir arkadaşımız. Veteriner hekim kimliğiyle yıllardır sahada insanlarla temas halinde olması, sorumluluk alması ve mesleki disiplini bizim açımızdan son derece kıymetli. Kendisine güveniyoruz. Kadın Kollarımızda yeni bir heyecan ve güçlü bir çalışma temposu oluşturacağına inanıyoruz” dedi.
Kadınların siyasette daha görünür hale gelmesini önemsediklerini belirten Varol, “Siyaseti yalnızca belirli çevrelerin yaptığı bir alan olmaktan çıkarmalıyız. Kadınlarımızın, gençlerimizin, meslek sahibi insanlarımızın ve toplumun farklı kesimlerinin karar mekanizmalarında daha fazla yer alması gerekiyor. Esra Demirkol’un görevlendirilmesini de bu anlayışın bir parçası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
“AĞRI’NIN KADINLARINA ULAŞAN GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT İSTİYORUZ”
Varol, yeni dönemde CHP Ağrı Kadın Kolları’nın yalnızca parti binası içerisinde faaliyet gösteren bir yapı olmayacağını, mahallelerden ilçelere kadar daha geniş bir saha çalışması yürütmesini hedeflediklerini söyledi.
“Ağrı’nın merkezinde de ilçelerinde de köylerinde de kadınlarımızın anlatacak çok sözü, çözüm bekleyen çok sorunu var” diyen Varol, “Biz Kadın Kollarımızın bu sorunları doğrudan yerinde dinlemesini, kadınlarla güçlü bir bağ kurmasını ve onların sesini siyasete taşımasını istiyoruz. Esra Hanım’ın enerjisi, mesleki birikimi ve kentimize olan bağlılığıyla bu çalışmalara önemli katkı sunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
CHP Ağrı İl Başkanlığı da Esra Demirkol’a yeni görevinde başarılar dilerken, görevlendirmenin parti örgütünün kadınlarla kurduğu ilişkiyi daha da güçlendireceğini ifade etti.
Yeni dönemde Demirkol’un öncülüğündeki CHP Ağrı Kadın Kolları’nın; kadınların siyasete katılımının artırılması, saha çalışmalarının genişletilmesi, kadınların ekonomik ve sosyal sorunlarının gündeme taşınması ve parti örgütlenmesinin kent genelinde güçlendirilmesi başlıklarına ağırlık vermesi bekleniyor.
İbrahim Varol, “Esra Demirkol’un bu görevi başarıyla yürüteceğine gönülden inanıyorum. Kendisine ve birlikte görev yapacağı bütün kadın yol arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ağrı’da kadınların sözünün daha güçlü çıktığı, siyasette daha fazla yer aldığı bir dönemi hep birlikte inşa etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.