AJANS04/PATNOS - AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, Patnos’un içme suyu ihtiyacının güvenli ve sağlıklı şekilde karşılanmasına yönelik yapımı devam eden Ağrı Patnos İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki son durumu paylaştı. Kilerci, tesiste fiziki gerçekleşme oranının yüzde 75’e ulaştığını, tamamlandığında ise günlük 40 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip olacağını belirtti.
“PATNOS’UMUZA ÖNEMLİ BİR ESER DAHA KAZANDIRIYORUZ”
Milletvekili Kilerci, tesisin Patnos’un geleceği açısından önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, “Patnos’umuza önemli bir eser daha kazandırıyoruz. Ağrı Patnos İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Günlük 40 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisimizde fiziki gerçekleşme yüzde 75’e ulaştı.” ifadelerini kullandı.
Kilerci, tesisin tamamlanmasıyla birlikte Patnoslu vatandaşların içme suyu ihtiyacının daha güvenli ve sağlıklı koşullarda karşılanacağını belirtti.
GÜNLÜK 40 BİN METREKÜP SU ARITILACAK
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle birlikte Patnos’un içme suyu altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Günlük 40 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisin, ilçenin mevcut ve gelecekteki su ihtiyacına önemli katkı sunması bekleniyor.
Projede fiziki gerçekleşmenin yüzde 75 seviyesine ulaşmasıyla birlikte çalışmaların önemli bir aşamaya geldiği görülüyor.
KİLERCİ’DEN ERDOĞAN, YUMAKLI VE DSİ’YE TEŞEKKÜR
AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, yatırımın Patnos’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Ağrı’mıza ve Patnos’umuza kazandırılan bu yatırım dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya ve DSİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.
Kilerci açıklamasını, “Ağrı için çalışıyor, eser ve hizmet siyasetiyle şehrimizin yarınlarını hep birlikte inşa ediyoruz.” sözleriyle tamamladı.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.