AJANS04/AĞRI - Ağrı’nın Gülveren köyünde bulunan ve bugün bölgenin dikkat çeken doğal oluşumlarından biri olan meteor çukurunun geçmişine ilişkin eski bir gazete haberi dikkat çekti. “60 yıl önce göktaşı düşmüş” başlığıyla yayımlanan haberde, göktaşının düşmesinin ardından oluştuğu belirtilen çukurun yıllar geçmesine rağmen ziyaretçilerin ilgisini çektiği ve turistlerin bölgeye gelerek çukuru görmek istediği anlatıldı.

GÖKTAŞININ DÜŞTÜĞÜ GECE BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYULDU

Gazete haberinde olayın tanıklarından Ömer Gültekin’in çocukluk yıllarında yaşadıkları aktarılıyor. Gültekin’in anlatımına göre gece saatlerinde büyük bir gürültü duyuldu. Sabah olduğunda ise köyün yakınlarında daha önce bulunmayan büyük bir çukurla karşılaşıldı.

Haberde, çukurun ilk dönemlerde yaklaşık 50 metre derinliğe ulaştığı, ilerleyen yıllarda ise çevresinden kopan toprak ve kayaların etkisiyle kısmen dolduğu bilgisine yer verildi.

METEOR ÇUKURU TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Olayın üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen meteor çukurunun oluşturduğu merak devam etti. Eski gazete haberinde, Ağrı’ya gelen ziyaretçilerin Gülveren köyüne giderek göktaşının açtığı belirtilen çukuru görmek istedikleri anlatıldı.

Ömer Gültekin de bölgeye gelen ziyaretçilere çukuru göstererek göktaşının düştüğü gece yaşananları ve çukurun hikâyesini aktarıyordu. Böylece bugün daha çok doğal yapısıyla gündeme gelen alanın, geçmişte de ziyaretçi çeken bir nokta olduğu anlaşılıyor.

ESKİ GAZETE KUPÜRÜ AĞRI’NIN UNUTULAN HİKÂYESİNİ HATIRLATTI

Arşivden çıkan haber, Ağrı Meteor Çukuru’nun turistik geçmişine ilişkin dikkat çekici ayrıntılar taşıyor. Dönemin haberinde çukurun göktaşı düşmesi sonucu oluştuğu anlatılırken, olayın bilimsel olarak incelendiğine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Yıllar önce dahi ziyaretçilerin merak ederek geldiği meteor çukuru, Ağrı’nın geçmişten bugüne uzanan ilginç doğal hikâyelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri