Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü arasında, üniversitenin merkez yerleşkesinde 100 bin metrekarelik alanın ağaçlandırılması amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin ve Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt tarafından imzalanan bu protokol, 1 milyon 504 bin 220 metrekarelik üniversite alanının belirli bir kısmında uygun türde ağaçlandırma yapılmasını öngörüyor.


YEŞİL GELECEK İÇİN ADIM


Prof. Dr. İlhami Gülçin, protokol hakkında yaptığı açıklamada, "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir yaşam anlayışını benimseyen bir kurum olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Kampüsümüzün her köşesinde yeşil alanlarımızı artırmak, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza doğayla iç içe bir yaşam alanı sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Ayrıca, ormanların ve yeşil doğanın gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu vurgulayan Gülçin, "Peygamber Efendimiz 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' diye buyurmuştur. Bu anlayışla, bizler de bugün diktiğimiz her fidanın yarınlara bırakılacak bir iyilik mirası olduğuna inanıyoruz. Doğayı korumak ve yeşili çoğaltmak, yalnızca bir çevre görevi değil, aynı zamanda insanlığa karşı bir sorumluluktur. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte çalışmaya, doğanın sesi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Gülçin, iş birliği dolayısıyla Orman Genel Müdürlüğüne, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne ve Ağrı Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ederek, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu. Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt ise protokole desteklerinden dolayı Prof. Dr. İlhami Gülçin’e teşekkür etti. Protokol imza töreninde Ağrı Orman İşletme Müdürü Ferhat Altun da hazır bulundu.

Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri