Savcı Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kürt toplumunun tarihsel ve manevi mirasına vurgu yaparak sert ifadeler kullandı. Sayan, Kürtlerin köklü irfan geleneğinin sapkın ideolojilerle zehirlendiğini savunarak, bu duruma tepki gösterdi.
Paylaşımında; Bediüzzaman Said Nursi, İdris-i Bitlisî, Ehmedê Xanî, Melayê Cizirî ve Selahaddin Eyyûbî gibi İslam ve Kürt tarihinin önemli şahsiyetlerini anan Sayan, bu isimlerin temsil ettiği ahlaki ve manevi çizginin bugün zarar gördüğünü ileri sürdü.
“Bu milletin irfanını kim zehirledi, bu soylu mirası kim sapkın ideolojilere kurban etti?” ifadelerini kullanan Sayan, geçmişte dua ve ilimle anılan bir geleneğin, bugün kin ve yalanla beslenir hale getirildiğini iddia etti.
Açıklamasında eleştirisini sert bir dille sürdüren Sayan, yaşananları “ihanet” olarak nitelendirerek, bu sürece katkı sunduğunu düşündüğü kişi ve çevrelerin ıslah edilmesi temennisinde bulundu.
Savcı Sayan’ın açıklaması sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, paylaşım kısa sürede çok sayıda yorum ve etkileşim aldı. Açıklama, kamuoyunda farklı görüşlerin dile getirildiği bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
Haber Kaynağı: Ağrı'nın Haber Merkezi | Ajans04.Net Ağrı Haberleri
Henüz yorum yapılmamış.