06 Şubat 2023 - Pazartesi

AĞRI’YA AVM MÜJDESİ

Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri ve sitemizin imtiyaz sahibi Yılmaz Daş, Ağrı’ya yapılacak olan AVM’yi kaleme aldı.

Yazar - Yılmaz Daş
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Daş

Yılmaz Daş

ydas_04@gmial.com - 055
Google News

Geçtiğimiz hafta sonunda Ağrı’da birlikteliği ön plana çıkaran Ağrı Sivil Toplum Platformu’nun (ASTOP) 22. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA katılım gösterdim.
52 STK, istişare kurulu üyeleri ile BİRLİKTE YAKLAŞIK kimisi 4 yıldır kimisi de 7 yıldır birlikte ve bir arada faaliyet gösterebiliyor.


Gazeteci arkadaşım Cenap Elem bir paylaşımında ASTOP ailesi içinden 2-3 vekil, 2-3 Belediye Başkanı ve 2-3 üst düzey bürokrat kapasitesinde kişilerin olduğundan bahsetmişti.
Katılıyorum bu olaya, ASTOP bence yapısı ile SİYASET ÜSTÜ bir kurum haline geldi. Siyasilerin de burada birlik ve beraberlik için alabileceği çok ders var. Bu konuyu ilerleyen günlerde köşemde işleyeceğim.
Bugün anlatmak istediğim esas konu AVM MÜJDESİ
Ağrı Valisi DR.OSMAN VAROL Ağrı’ya yapılan yatırımları bir bürokrattan ziyade bir abi edası ile çok samimi bir şekilde STK’lara aktardı.
Valimizi takdir ettim. Ağrı’nın her taşına her toprağına hakim bir devlet adamı. Kendisi ile ÇOK FAZLA GÖRÜŞME şansım olmasa da, bir araya geldiğimiz her toplantı sonrasında kendisi hakkındaki kanaatlerim artıyor.
Bir vali bu kadar sorunlara hakim, bu kadar zeki, pratik ve insan ilişkileri yüksek olamaz. AĞAÇ BÜYÜDÜKÇE EĞİLİR denilen örnek bu olsa gerek.
Ağrı’da AVM’nin eksikliğini hissedince AVM için yer çalışması yapmış ve bir alan belirlemiş.
İki defa ihaleye çıkmasına rağmen ihaleler iptal edilmiş. Son ihale sorunsuz geçmiş ve Ağrı’ya yakında AVM ile ilgili MÜJDESİNİ AÇIKLAYACAK. Hatta Nisan ayı içerisinde AVM’nin temelinin atılması bekleniyor.
AVM’nin yanı sıra yaşam merkezi ve bir otelde yapılacak. Kamu arsası 60 milyona ücret karşılığında verilmiş. Araziyi alan şirket ben AVM YAPMIYORUM, buraya 20 blok yapacağım dese ne olur diye sordum.
Arazi şartlı verilmiş, ve tek bir şartla bu arazi kullanılabilecek. ARAZİYE AVM yapılmaz ise arsa tahsis sözleşmesi iptal edilecek ve arazi yeniden kamu ARAZİSİNE DÖNÜŞECEK.
Peki AVM kaç yılda biter. Muhtemelen 3 ila 4 yılda tamamen TAMAMLANIR
Nasıl bir AVM PLANLANDI diye sorduk.
Erzurum’da yer alan FORUM AVM benzeri bir yapı düşünülüyor.
AVM’de mevcut işyerleri ölmez mi? diye sorduk.
Hayır, ilk olarak bayiler KENDİ ESNAFLARI ile görüşecekler.
Peki AVM ile ne olacak. Daha nitelikli esnaf grubu daha ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER gelebilecek.

 

Cumhuriyet Caddesinde KİRALAR DÜŞMEYE başlayacak.
Yeni YAŞAM ALANLARI ortaya çıkacak
REKABET ARTACAK
İran’dan AĞRI’YA TURİST GELMEYE sağlanacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.